Pleun’s Regenboogijsje en Horeca Vakbeurs Hardenberg slaan handen ineen

Op Horeca Vakbeurs Hardenberg krijgt Pleun’s Regenboogijsje een speciale plek op de beursvloer. Pleun’s Regenboogijsje is een ijsje dat aandacht vraagt voor de ziekte van Batten (CLN3). Pleun is een 9-jarig meisje uit Deventer dat lijdt aan deze zeldzame stofwisselingsziekte. Beursorganisator Easyfairs van Horeca Vakbeurs wil graag bijdragen aan het vergroten van de bekendheid van het ijsje en zo nog meer horecaverkooppunten bereiken door het beschikbaar stellen van een beursplek op Horeca Vakbeurs op 29, 30 en 31 januari 2024 in Evenementenhal Hardenberg.

De ouders van Pleun, eigenaren van horecabedrijf Meadow, hebben verschillende initiatieven genomen om bewustwording en bekendheid over de ziekte te vergroten en geld in te zamelen voor onderzoek. Voor elk verkocht ijsje wordt 50 cent gedoneerd aan onderzoek en behandeling. Er zijn inmiddels al meer dan 75.000 ijsjes verkocht.

Kinderdementie
Kinderen met de ziekte van Batten, ook wel kinderdementie genoemd, lijken normaal op te groeien maar beginnen tussen hun 4e en 8e levensjaar ineens problemen te ervaren. Ze worden langzaam slechtziend wat leidt tot blindheid, krijgen epilepsie en hebben steeds meer moeite met bewegen, eten, praten en slapen. Geheugenproblemen en gedragsveranderingen treden op, evenals andere lichamelijke uitval zoals psychoses, incontinentie en hartfalen. De ziekte sloopt geleidelijk het lichaam, kinderen worden bedlegerig en overlijden meestal tussen hun 15e en 25e levensjaar aan complicaties.

Pleun’s Regenboogijsje
Samen met ijsprofessor Matthijs Maassen (Onwijs Lekker IJs) heeft Pleun een smakelijk en verantwoord ijsje ontwikkeld, waarvan een deel van de opbrengst naar medisch onderzoek en behandeling gaat. Pleun mocht zelf de kleuren bepalen en koos natuurlijk voor alle kleuren van de regenboog. Elk ijsje wordt handgemaakt van natuurlijke ingrediënten en is onder andere lactose- en glutenvrij.

Ambassadeurs Snelle en Go Ahead Eagles
Zanger Snelle is één van Pleun’s vriendjes die zich als ambassadeur heeft verbonden aan Stichting Voor Pleun. Samen maken ze mooie herinneringen en Snelle (Lars Bos) ondersteunt ouders waar mogelijk met actie’s rondom bijvoorbeeld zijn optredens, Go Ahead Eagles of zelfs het wrappen van zijn eigen auto Pleun’s Regenboogijsjes auto.

Over Horeca Vakbeurs Hardenberg
Horeca Vakbeurs is dé vakbeurs voor horecaprofessionals in Nederland. Hier vinden bezoekers de nieuwste innovaties, trends en smaken op het gebied van keukenapparatuur, ingrediënten, kassasystemen, personeelsdiensten, cocktailtechnieken, koffiemachines en interieur. Het is een divers evenement met kwalitatieve exposanten, een omvangrijk programma met diverse sterrenchefs en veel ambitieuze horecaprofessionals. Horeca Vakbeurs is op maandag 29 en dinsdag 30 januari 2024 te bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur en op woensdag 31 januari 2024 van 11.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie: www.horeca-vakbeurs.nl.

Scroll naar top