Dierenparade Noordshow voor het eerst in Evenementenhal Hardenberg!

Dierenparade Noordshow is een driedaags evenement waarbij de liefde voor dieren centraal staat. Op de grootste indoor kinderboerderij kan kennisgemaakt worden met heel veel boerderijdieren. Daarnaast laten fokkers zien hoe het staat met het verankeren en verbeteren van ons levend cultureel erfgoed, waar het gaat om Sierduiven, Konijnen, Cavia’s, Kleine Knaagdieren, Eenden, Fazanten, Oorspronkelijke Duiven en Kippen. Standhouders en organisaties die iets hebben met “klein- dieren” laten op de Dierenparade zien waar ze voor staan.

“In de 44 jaar van het bestaan van de Dierenparade Noordshow zijn we uitgegroeid tot het grootste Kleindieren evenement in Nederland. Begonnen in Zuidlaren en na een gedwongen verhuizing naar Assen in 2015 showen we nu in de prachtige Evenementenhallen te Hardenberg”.

Evenement voor het hele gezin
Dierenparade Noordshow stond bol van de activiteiten. Er is vertier voor groot en klein. Als volwasssenen kun je genieten van al die prachtige dieren of plaats nemen in het restaurant, terwijl de kinderen zich vermaken met de knuffelkonijnen, de schminkfee, het springkussen of de toverende clown.

Het dier op de eerste plaats
Verzorgers met vakbekwaamheid houden toezicht op het welzijn van de dieren. Zo staat er altijd water en voer ter beschikking. Ook de mensen die hun allermooiste dieren laten zien hebben er thuis al die tijd super goed voor gezorgd en dat deden ze tijdens deze dagen vanzelfsprekend ook. De verzorgers / voerploegen stonden alle dagen paraat!

Belangstelling uit binnen- en buitenland
Dierenparade Noordshow wordt door duizenden mensen bezocht uit Nederland, maar ook liefhebbers van kleindieren uit Duitsland, België, Italië en het Midden Oosten slaan de Dierenparade niet graag over. Nederland heeft topkeurmeesters die de kwaliteit van al het cultureel erfgoed bewaken. Hier word je Nederlands kampioen als je wint! Hierdoor komen buitenlanders graag naar Hardenberg om te zien wat in eigen land nog te verbeteren is.

Organisatie draait op heel veel vrijwilligers
Bijzonder is dat Dierenparade Noordshow voldoet aan geldende kwaliteitseisen, maar dit allemaal doet met vrijwilligers. 250 mensen steken de handen uit de mouwen en zijn érgens in dit geheel behulpzaam bij het gebeuren. Van opbouw, tot afbouw, Van administratie tot vermaak en van aankleding tot dierenwelzijn. De vrijwilligers zijn lid van een van de kleindierenverenigingen uit Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel of de Noordoostpolder. Zonder deze vrijwilligers geen Dierenparade!

Landelijke organisaties voor kleindierliefhebbers zijn actief aanwezig
In de kleindieren zijn in Nederland drie organisaties actief. KLN voor konijnen, cavia’s kippen, eenden, siervogels en oorspronkelijke duiven, NBS voor sier-duiven en NBvV voor vogels. Alle drie zijn ze aanwezig in Hardenberg. De KLN viert in 2023 haar 125 jarig bestaan en zal daar ook in januari 2024 veel aandacht aan besteden. Ook de NBS viert feest. Zij bestaan in 2023 maar liefst 100 jaar!

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Dierenparade Noordshow via hun Facebookpagina: https://www.facebook.com/Noordshow

Scroll naar top