Ook Dierenparade Noordshow verhuist naar Evenementenhal Hardenberg

In navolging van de vogelmarkt Vogelweelde verhuist ook de Dierenparade Noordshow van Expo Assen naar Evenementenhal Hardenberg. Dierenparade Noordshow is een vereniging van met name kleindierverenigingen uit de vier noordelijke provincies en is al jaar en dag de grootste show van Nederland met zo’n 8.500 dieren en ruim 10.000 bezoekers. De eerste editie in Evenementenhal Hardenberg is op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 januari 2022.

“Wij zijn ontzettend enthousiast met de komst van Dierenparade Noordshow naar Hardenberg. Het is al jarenlang een enorme publiekstrekker met 10.000 bezoekers en bovendien de grootste show van Nederland. Dat we deze mogen verwelkomen in Hardenberg is niet alleen voor ons, maar ook voor de regio fantastisch nieuws. Zo komen steeds meer evenementen naar Evenementenhal Hardenberg en we kunnen alvast verklappen: er komen er nog meer aan. Maar daarover later meer”, zegt CEO Jeroen van Hooff van Easyfairs Nederland, het bedrijf dat eigenaar is van Evenementenhal Hardenberg.

Vanwege het coronavirus kon de Dierenparade Noordshow in januari 2021 in de Expohal in Assen niet doorgaan. De Expohal staat in de verkoop en omdat een toekomst hier erg onzeker is, heeft de organisatie besloten te verhuizen naar Evenementenhal Hardenberg. In Hardenberg kan de Dierenparade Noordshow de komende jaren beschikken over zo’n 20.000 m2 verdeeld over zeven hallen. Hierdoor ontstaan meer en verschillende belevingswerelden en krijgen de diergroepen nog ruimere en exclusieve aandacht. De grootste indoor kinderboerderij groeit, evenals het partnerschap met alle noordelijke groenscholen (AOC’s).

Samenwerking met AOC’s en ROC’s: ruim baan voor de jeugd

De kracht en basis van de Noordshow zijn de 50 lid-verenigingen met 400 vrijwilligers. Vanaf nu worden ze ondersteund door leerlingen en studenten van diverse noordelijke AOC’s en ROC’s. Dierenparade Noordshow is van en voor fokkers en richt zich ook nadrukkelijk op liefhebbers, zoals kinderen, jeugd, jonge gezinnen en andere doelgroepen.

Meer informatie over Dierenparade Noordshow is te vinden op www.noordshow.nl.

Fotobron: Marion Gruijters van Rijn.

Scroll naar top