Vogelmarkt Vogelweelde verhuist naar Evenementenhal Hardenberg

De tweejaarlijkse vogelmarkt Vogelweelde verhuist naar Evenementenhal Hardenberg. De eerste editie in Hardenberg is op zaterdag 27 maart 2021, de tweede editie is op zaterdag 16 oktober 2021. Vogelweelde kent een rijke historie dat al dateert uit de jaren’50 toen de eerste markt werd gehouden in Meppel. Sinds 2016 was Expo Assen de thuisbasis van Vogelweelde, maar deze locatie gaat sluiten. Met Evenementenhal Hardenberg is een nieuwe locatie gevonden voor minimaal de komende drie jaar.

Vogelweelde is een markt waar bezoekers vogels en toebehoren voor hun vogels kunnen bekijken of kopen. De tweejaarlijkse markt wordt speciaal georganiseerd voor de vogelliefhebber. Op de markt zijn kwekers van onder andere kanaries, tropen, wildzang, grasparkieten en grote parkieten aanwezig. Naast de honderden vogels die bezoekers kunnen bewonderen, kan hier ook van alles gekocht worden voor de vogelhobby. Denk aan volières, volière benodigdheden, speciale voeding, kooien en veel informatie over de verschillende vogelsoorten zijn aanwezig op de vogelmarkt.

De vogelmarkt Vogelweelde wordt georganiseerd door Vogelweelde Meppel. Deze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers en heeft ruim 100 leden. De markt die ieder jaar twee keer plaatsvindt is een begrip voor vogelliefhebbers uit binnen- en buitenland. “Wij zijn ontzettend blij met Evenementenhal Hardenberg als nieuwe locatie van onze vogelmarkt. De ruim opgezette hallen en de grote, gratis parkeergelegenheid direct voor de deur zijn voor ons perfect. Wij hebben er ontzettend veel zin in”, laat xx namens Vogelweelde weten.

Ook Evenementenhal Hardenberg is zeer enthousiast met de komst van Vogelweelde. “Wij verwelkomen hen met open armen. Het is een fantastische markt waar veel te zien en te doen is. Bovendien ben ik enorm onder de indruk van de grote betrokkenheid van de vele vrijwilligers van deze vereniging. Wij gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat alle vogelliefhebbers zich hier thuis gaan voelen. Daarnaast zien we dit nieuwe evenement ook als een prachtige aanwinst voor de regio Hardenberg”, zegt Linda de Boer namens Evenementenhal Hardenberg.

Voor meer informatie over Vogelweelde: www.vogelweeldemeppel.com.

Scroll naar top