Easyfairs en SGS sluiten partnership: “elk bezoek is een veilig bezoek”

Brussel, 16 juli 2020: Internationale evenementenorganisator en uitbater van expohallen Easyfairs kondigde vandaag een samenwerking aan met SGS, de wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Op die manier wil het zijn engagement kracht bijzetten om de gezondheid en het welzijn van zowel bezoekers als exposanten, maar ook van de eigen medewerkers, op alle Easyfairs evenementen en locaties te garanderen.

“We willen er zeker van zijn dat elk bezoek aan onze evenementen en locaties vlot en veilig verloopt”, zegt CEO en oprichter van de Easyfairs Group Eric Everard. Easyfairs koos voor SGS om zijn aangescherpte reinigingsprocedures te beoordelen en te controleren als onderdeel van de inspanningen die het bedrijf doet om zich ervan te vergewissen dat de genomen gezondheids- en veiligheidsvoorschriften nog steeds in overeenstemming zijn met de hoogste internationale normen, inclusief deze ter preventie van en bescherming tegen de verspreiding van COVID-19.

De keuze voor SGS is hierin een logische stap: een wereldleider met jarenlange ervaring en bewezen staat van dienst voor het aanbieden van geïntegreerde oplossingen voor schoonmaak en hygiëne. SGS zal Easyfairs ondersteunen op al zijn evenementen en expohallen over de hele wereld door:

  • De aangescherpte hygiëne- en ontsmettingsvoorschriften op de evenementen en locaties van Easyfairs te controleren
  • De opleidingen goed te keuren die Easyfairs aan zijn meest ervaren medewerkers geeft om hen te leren de verbeterde gezondheids- en veiligheidsvoorschriften toe te passen
  • Een controle- en monitoring programma te ontwikkelen om er zeker van te zijn dat de normen op alle evenementen worden nageleefd

“De evenementensector heef een zware verantwoordelijkheid inzake gezondheid en veiligheid. We zijn dan ook zeer blij de handen in elkaar te mogen slaan met Easyfairs voor de implementatie van een bewakingsprogramma waarbij onze technologische oplossingen worden ingezet om de bezoekers van hun evenementen in de komende jaren het nodige comfort te bieden”, aldus Peter Possemiers, Executive Vice President van SGS Environment Health and Safety services.
Die aanpak biedt Easyfairs de zekerheid dat zijn gehanteerde voorschriften worden gecontroleerd en goedgekeurd, en dat alle Easyfairs locaties en events, eens ze de deuren weer openen, van SGS een label krijgen als bewijs dat ze het programma met succes hebben geïmplementeerd.

“Live evenementen zullen een belangrijke rol spelen in het economisch herstel”, voegt Everard daar nog aan toe. “Daarom is het essentieel dat we al het mogelijke doen om onze event locaties schoon en proper te houden zodat we ieders gezondheid en veiligheid kunnen garanderen en het vertrouwen van onze communities weer aan kan sterken. In dat opzicht stellen we al ons vertrouwen in SGS, de global benchmark voor kwaliteit en integriteit.”

Scroll naar top