Nieuwe vakbeurs MIX Noordoost gelanceerd

Beursorganisator Easyfairs heeft de nieuwe beurstitel MIX Noordoost (Maakindustrie Expo) gelanceerd en gepresenteerd aan tientallen belangstellenden. Deze nieuwe vakbeurs is opgezet naar aanleiding van uitgebreid marktonderzoek door Easyfairs. De beursorganisator heeft voor MIX Noordoost keuzes gemaakt in het profiel, gebaseerd op de industrieketen, vanuit de regio. MIX Noordoost richt zich daarbij specifiek op de behoeftes van de bezoekers: efficiëntie, innovatie, automatisering en voornamelijk inkopen en uitbesteding. De eerste editie van MIX Noordoost is op 16 en 17 september 2020 in Evenementenhal Hardenberg.

Het startpunt van het marktonderzoek van Easyfairs was: welke ontwikkelingen spelen er momenteel in de maakindustrie, met name in de regio Noordoost-Nederland en hoe kan een nieuw beursconcept daar op inspelen? Uit het onderzoek kwam naar voren dat thema’s als circulariteit, nieuwe materialen, automatisering, ketenintegratie, levertijden, energiebesparing, cybersecurity, lean produceren, data en modulair op dit moment erg actueel zijn. Daarom krijgen deze ontwikkelingen tijdens MIX Noordoost ruimschoots de aandacht. De beurs bestaat namelijk uit diverse initiatieven, zoals een Technologiestraat, waar deze thema’s onder andere in terug komen.

Hardenberg thuisbasis van MIX Noordoost

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat Noordoost-Nederland een bepalende en belangrijke regio is voor de maakindustrie. Eén op de drie technische bedrijven in Nederland is gevestigd in het noordoosten van het land. Zo komt ook maar liefst een derde van de ‘Maakindustrie 100’ uit deze regio. Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat de regio Noordoost-Nederland een broedplaats is voor start-ups. Leferink “Daarom kiezen we bewust voor de locatie Evenementenhal Hardenberg als thuisbasis van deze nieuwe beurs. Hardenberg ligt bovendien op een neutrale locatie wat betreft de maakindustrie in deze regio en is eveneens aantrekkelijk voor Duitse exposanten en bezoekers”, zegt Bart Leferink, adviseur van MIX Noordoost

Toetsing door MIX Boulevard

Het nieuwe beursconcept is getoetst en gelanceerd door onder andere een zogeheten MIX Boulevard. Deze groep bestaat uit onder andere itsme, Disselhorst Metaal, Koninklijke Metaalunie, FMB (inmiddels ook georganiseerd door Easyfairs), MEMA, Dutch Tech Zone, Fokker en VMO (Verenigde Maakindustrie Oost).  Zij weten als geen ander wat er in de maakindustrie speelt en met name in de regio Noordoost-Nederland. Leferink: “Door continu met hen te spiegelen zijn we ervan overtuigd dat er nu een concept staat waar we de maakindustrie in Noordoost-Nederland mee verder kunnen helpen om zich door te ontwikkelen. De focus hierbij ligt op alle componenten die de maakindustrie wil inkopen en uitbesteden in de regio.”

Maakbedrijven en scholieren

Het bezoekersprofiel van MIX Noordoost bestaat uit beslissers en medebeslissers werkzaam bij maakbedrijven in de machinebouw, apparatenindustrie, hightechindustrie, metalenproductenindustrie en transportmiddelenindustrie. Verder focust de nieuwe beurs zich op productiemedewerkers van maakbedrijven en studenten uit Noord- en Oost-Nederland met interesse in toeleveranciers uit de regio. Leferink: “Met MIX Noordoost willen we een jaarlijks vakevent aanbieden voor de technologische vakprofessional uit de regio.”

Exposantenprofiel MIX Noordoost

Het exposantenprofiel bestaat uit bedrijven en organisaties die actief zijn op het gebied van (nieuwe) materialen, aandrijf- en besturingstechniek, automatiseringstechniek, sensoren en elektronica, bevestigingstechnieken, mechatronica systemen, controle-, meet-, en testsystemen, metaalbewerking, kunststofbewerking, oppervlaktebehandeling, engineering- en design, onderzoek (onderzoeksinstellingen) en netwerken (brancheverenigingen, industriekringen, samenwerkingsverbanden, fieldlabs).

Plug and play standpakketten

Exposanten kunnen kiezen uit zogeheten ‘plug and play’ standpakketten. Dit zijn kant-en-klare industriële stands met één look & feel, opgebouwd in een truss-systeem. In totaal zijn er zeven verschillende pakketten beschikbaar. “We hebben bewust voor plug and play stands gekozen, omdat bezoekers zo snel en efficiënt technische oplossingen kunnen vinden voor hun vraagstukken. In de gangpaden worden namelijk direct duidelijk welke componenten en (basis)materialen exposanten aanbieden. Daarmee is MIX Noordoost de allereerste beurs in Hardenberg die zo’n moderne, industriële opstelling krijgt”, aldus Leferink.

Openingstijden MIX Noordoost 2020

De nieuwe vakbeurs MIX Noordoost is gelanceerd op de tweede beursdag van TIV in Evenementenhal Hardenberg. Tijdens deze beurs kunnen bezoekers al kennismaken met een aantal initiatieven die vanaf 2020 deel uitmaken van MIX Noordoost, zoals de Technologiestraat waar een aantal innovatieve spelers zich presenteren. TIV is nog te bezoeken op woensdag 18 en donderdag 19 september van 13.00 tot 21.00 uur.

Inmiddels zijn de eerste stands voor MIX Noordoost geboekt door onder andere Lubribond, Aandrijftechniek Hartholt en Efaflex. “Zij spreken direct het vertrouwen uit in onze nieuwe beurstitel, dat is fantastisch! We hopen nog meer exposanten te mogen verwelkomen deze week”, aldus Leferink. De eerste editie van MIX Noordoost is op woensdag 16 en donderdag 17 september 2020 van 11.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Hardenberg. Bekijk voor meer informatie www.mixnoordoost.nl.

Scroll naar top