Bouw Compleet voert per direct vernieuwingen door in beursconcept

Het beursconcept van Bouw Compleet is aanzienlijk op de schop gegaan. In de afgelopen periode heeft organisator Easyfairs alle wensen van bezoekers en exposanten in kaart gebracht. Naar aanleiding van deze behoeften uit de bouwbranche is het concept van Bouw Compleet vernieuwd. “De beurs wordt het feest voor bouwend Noordoost-Nederland. Zo hebben we de beursdata aangepast naar woensdag 9 tot en met vrijdag 11 oktober 2019 en richten we een volledige beurshal in met als thema ‘Leven in de Bouwerij’. De overige hallen worden allemaal geclusterd per thema en de segmenten verf, glas en afbouw nemen we op binnen het Bouw Compleet-concept”, zegt Jan-Wicher Vellinga namens Bouw Compleet. 

Bouw Compleet vormt al meer dan 20 jaar de ontmoetingsplek van Noordoost-Nederland waar alle geledingen uit de bouwbranche samenkomen. De vakbeurs trekt prominente landelijke namen, maar vooral regionale spelers waardoor ook zichtbaar wordt wat er speelt in de regio. “Wat wij samen met onze exposanten willen bereiken is dat de vakman op Bouw Compleet inspiratie opdoet om zijn werk efficiënter uit te kunnen voeren en dat hij na zijn bezoek aan de beurs weet wat er speelt in zijn vakgebied. En dat in een setting waar hij zich thuis voelt; laagdrempelig, gezellig en overzichtelijk”, aldus Vellinga.

Om dit te realiseren is het concept van Bouw Compleet vernieuwd. Met de vrijdagopening wil de organisatie alle bezoekers binnen de bouwbranche de gelegenheid bieden om de werkweek af te sluiten op Bouw Compleet. Daarnaast wordt beleving toegevoegd aan het nieuwe concept door onder andere hal 3 om te bouwen naar ‘De Bouwerij’. Hier komen netwerken, fun, entertainment en horeca samen. Vellinga: “Bezoekers en exposanten kunnen hier netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Ook krijgen exposanten de ruimte om in deze hal demonstraties te verzorgen. Bovendien is er een VIP-lounge ingericht waar exposanten in een andere setting (potentiële) klanten kunnen spreken.

Nieuwe plattegrondindeling

Een andere grote wijziging in het concept is de nieuwe plattegrondindeling. Alle hallen worden per thema geclusterd. Iedere hal staat in het teken van een ander thema, waardoor bezoekers de beurs nog gerichter en efficiënter kunnen bezoeken. Het thema van hal 1 is ‘Bouwmaterialen & Constructie Algemeen’, hal 2 ‘Ruwbouw en Beton’, hal 3 ‘De Bouwerij’, hal 4 ‘Gereedschap en Persoonlijke Bescherming’ en hal 5 ‘Onderhoud en Afbouw’. Exposanten kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een plek in de themahallen.

S.G.A. Vakdagen als onderdeel van Bouw Compleet

Sinds een aantal jaar zijn de vakbeurzen Bouw Compleet en Schilder-, Glas- en Afbouw (S.G.A.) Vakdagen naast elkaar gesitueerd. Voor de editie van 2019 wordt S.G.A. Vakdagen opgenomen als segment van Bouw Compleet. Hierdoor ontstaat er één complete vakbeurs waar alle segmenten uit de gehele bouwkolom worden bediend. De segmenten van schilder, glas en afbouw worden ondergebracht in hal 5: Onderhoud & Afbouw. “Door al deze conceptwijzigingen beogen we antwoord te geven op de wensen vanuit de bouwbranche. Hierdoor belooft Bouw Compleet het jaarlijkse feest voor bouwend Noordoost-Nederland te worden”, aldus Vellinga.  

Voor meer informatie: www.bouwcompleet-hardenberg.nl.

Bouw Compleet
Scroll naar top