Eerste editie van Dutch Poultry Expo 2019 krijgt steeds meer vorm

De eerste editie van Dutch Poultry Expo in Evenementenhal Hardenberg vindt over exact een maand plaats. Dit nieuwe nationale vakevent richt zich specifiek op één deelsector: de pluimveehouderij. Het programma voor Dutch Poultry Expo krijgt steeds meer gestalte met onder meer kennistheaters, themapleinen en themaroutes met ‘guided tours’. Daarnaast bereidt tv-kok Ramon Brugman op het Kookplein allerlei kipgerechten met ingrediënten vanuit de sector.

De eerste editie van Dutch Poultry Expo is erg in trek onder exposanten, want de beursvloer is al voor ruim 90% volgeboekt. “Er wordt zeer goed gereageerd op het vernieuwde concept. Veel nationale spelers keren terug en we zien belangstelling van exposanten uit alle windstreken van het land. We horen ook veel positieve reacties op het vernieuwde concept, want de sector ziet dat we met dit nieuwe concept echt iets nieuws neerzetten voor alle pluimveehouders”, leggen Lucas van’t Hof en Natascha Halbertsma uit namens organisator Easyfairs.

Werkplein en Marktplein

Dutch Poultry Expo heeft een omvangrijk programma. Er zijn onder andere twee kennispleinen: het Werkplein en het Marktplein. Aan deze pleinen hebben zich meerdere prominente bedrijven verbonden, zoals Rabobank aan het Marktplein. Op deze pleinen vinden bezoekers antwoorden op vragen over de arbeidsmarkt, vacatures, sollicitaties en hoe pluimveehouders hun producten in de markt kunnen zetten. Ook zijn op Dutch Poultry Expo verschillende kennistheaters waar onder meer Wageningen University & Research, MSD en Avecure animal health support presentaties geven.

Openingscongres over risicomanagement

De eerste editie van Dutch Poultry Expo wordt afgetrapt met een openingscongres op dinsdag 19 maart. Het onderwerp van dit congres is ‘risicomanagement’. Het programma begint om 11.30 uur met een lunch, vervolgens is er een presentatie van gastspreker Mariska Oving (pluimveehoudster). Hierna kunnen de aanwezigen kiezen uit twee van de vier aangeboden workshops: Stalbrand, het zal u overkomen, Ik wens u veel personeel, Ken uw tegenstanders en Gezondheidsrisico’s. Aansluitend volgt de officiële opening van de beurs. Aanmelden voor het openingscongres is verplicht en kan via www.dutchpoultryexpo.nl. Het openingscongres is gratis voor pluimveehouders.

Guided tours langs themaroutes

Verder zijn er voor Dutch Poultry Expo verschillende themaroutes uitgezet. Ook biedt organisator Easyfairs elke dag twee zogeheten ‘guided tours’ aan. Deze begeleide tours langs de themaroutes (‘Innovatie’, ‘Verduurzaming’ en ‘Risicomanagement’) vertrekken vanaf de Business Lounge om 16.00 en 20.00 uur. Elke deelnemende exposant aan de themaroute krijgt de mogelijkheid om een 3-minuten durende pitch voor het geïnteresseerde publiek te geven.

Kookplein met tv-kok Ramon Brugman

Een blikvanger op Dutch Poultry Expo wordt het Kookplein met tv-kok Ramon Brugman, onder andere bekend van het populaire televisieprogramma Binnenste Buiten van de KRO-NCRV en schrijver van het kookboek ‘masterclass Dips’. Op het Kookplein bereidt hij samen met gerenommeerde slagers kleine kipgerechten met ingrediënten vanuit de sector. Deze kipgerechten zijn te proeven door bezoekers van Dutch Poultry Expo.

Openingstijden Dutch Poultry Expo

De eerste editie van Dutch Poultry Expo is op dinsdag 19 en woensdag 20 maart 2019 te bezoeken in Evenementenhal Hardenberg. Op beide dagen is het nationale vakevent voor de pluimveehouderij geopend van 14.00 tot 22.00 uur. Voor meer informatie en ticketregistratie: www.dutchpoultryexpo.nl.

Ramon Brugman
Dutch Poultry Expo
Scroll naar top