De Groene Sector Vakbeurs bezocht door 18.169 bezoekers

De twintigste editie van De Groene Sector Vakbeurs is op 15, 16 en 17 januari 2019 bezocht door 18.169 groenprofessionals. Dat zijn er ruim 500 meer dan vorig jaar. De jubileumeditie van De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg was ook in trek onder exposanten. In totaal namen 295 exposanten deel aan de vakbeurs, 35 meer dan vorig jaar en ruim meer dan in 2017.

“We kijken terug op een hele succesvolle jubileumeditie. De laatste jaren hebben we grote stappen gezet in de uitstraling en daarmee ook de kwaliteit van de beurs. Complete beurshallen worden omgebouwd tot groene inspiratieparken, kennistheaters opgebouwd met materialen uit de sector en wandelpaden van houtsnippers en graszoden. Alles ademt hier ‘groen’ en dat is precies waar wij naar toe willen. Het wordt ook zeker gewaardeerd door de sector gezien de positieve reacties en de stijging van de bezoekers- en exposantenaantallen”, zegt Mariëlle Schonewille, Head of Horticulture namens organisator Easyfairs.

Winnaar Innovatie Award 2019

Op dag 1 werd de Innovatie Award 2019 uitgereikt. Genomineerd waren Jean Heybroek, Husqvarna Nederland en Agro De Arend. Een vakjury bekroonde de elektrisch aangedreven LM-Trac 286 werktuigdrager met brandstofcel van Jean Heybroek tot winnaar van de Innovatie Award 2019.

Vmbo Groentour met 180 leerlingen

Een nieuw programmaonderdeel tijdens De Groene Sector Vakbeurs was de vmbo Groentour op dag 2 van de beurs. Zo’n 180 leerlingen namen deel aan deze tour, waarbij ze kennis maakten met de ontwikkelingen en dynamiek van het werken in de groene branche. In het kader van de vmbo Groentour waren er diverse activiteiten en informatieve bijeenkomsten, zoals klimmen met klimtuig, drones, elektrische voertuigen en kijken naar de tuinaanleg door hoveniers.

Publiekstrekker: Het Groene Inspiratiepark

Net als de afgelopen twee jaar was Het Groene Inspiratiepark één van de belangrijkste blikvangers. Een volledige beurshal van duizenden vierkante meters was volledig in een groen jasje gestoken. “Het is een hele mooie groene beleving in deze hal. Echt een visitekaartje voor de beurs, maar ook voor de sector. Het laat zien hoe mooi, praktisch en voordelig groen kan zijn. Bezoekers spreken ook hun waardering uit over de uitstraling van de beurs die volgens hen ieder jaar verder toeneemt. Een mooier compliment kunnen we niet krijgen. We gaan daar dan ook volop mee door voor 2020. Daarnaast kregen we veel positieve reacties over de Smart STIHL Experience 2.0, een eigen gethematiseerde hal die eveneens veel bekijks trok. Hier konden bezoekers productdemonstraties en innovaties aanschouwen”, aldus Schonewille.

De Groene Sector Vakbeurs 2020

De eerstvolgende editie van De Groene Sector Vakbeurs is op 14, 15 en 16 januari 2020 in Evenementenhal Hardenberg. Voor meer informatie: www.groenesector.nl.

De Groene Sector Vakbeurs
De Groene Sector Vakbeurs
Scroll naar top