RMV Hardenberg 2023 maakt drie hoofdthema’s bekend en lanceert Multifunctionele Landbouwplein

De drie hoofdthema’s voor de komende editie van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Evenementenhal Hardenberg zijn bekend: Toekomst van de Melkveehouderij, Smart Animal Farming en Diergezondheid. Verder introduceert RMV een nieuw Multifunctioneel Landbouwplein op de beurs, is het altijd populaire Kijk op de Koe met in totaal 7 deelnemende fokkerijorganisaties groter dan ooit en is onlangs de nieuwe website van RMV gelanceerd.

“Zoals je merkt, hebben we in de afgelopen maanden alles behalve stil gezeten. Na afloop van de succesvolle editie van vorig jaar, zijn we direct aan de slag gegaan met de voorbereidingen op 2023. Bovendien, er is geen tijd om stil te staan. De agrarische sector staat voor grote uitdagingen en heel veel antwoorden daarop worden gevonden op RMV. Daarnaast is RMV voor bezoekers niet alleen de thuishaven waar collega boeren en toeleveranciers elkaar jaarlijks ontmoeten, maar wordt RMV ook gezien als de plek om antwoorden te vinden op vragen. Dat is de kracht van de beurs die al meer dan een kwart eeuw bestaat; het gezellig en ongedwongen samenzijn in combinatie met aandacht voor de toekomst”, zegt Lucas van’t Hof namens beursorganisator Easyfairs.

De drie hoofdthema’s voor RMV Hardenberg 2023 zijn Toekomst van de Melkveehouderij, Smart Animal Farming en Diergezondheid. Deze thema’s worden vormgegeven door het ruime aanbod aan exposanten, dagelijkse kennissessies voor aanvang van de beurs, verschillende themapleinen op de beursvloer en het hele jaar door op de geheel vernieuwde website van RMV. De sprekers en het inhoudelijke programma worden in de komende periode bekend gemaakt.

Nieuw op RMV: Multifunctionele Landbouwplein
Verder introduceert RMV het Multifunctionele Landbouwplein. Dit is de plek waar melkveehouders ontdekken hoe ze nieuwe activiteiten toe kunnen voegen aan hun bedrijf. Denk aan een boerencamping, het zelf produceren van kaas en ijs of het openen van een boerderijwinkel. Op het plein zijn een aantal specialistische exposanten te vinden waaronder een zuivelmaker, een opleidingscentrum voor melkveehouders en melkverwerkers en een specialist in verkoopmachines, ACN Vending Machines.

Ook Circo Lodge, producent van duurzame recreatieaccommodaties is aanwezig net als de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) waar melkveehouders terecht kunnen voor advies en voorlichting. Op het Multifunctionele Landbouwplein is ook Prosu aanwezig, zij nemen hier iedere dag een podcast op in samenwerking met de aanwezige exposanten.

Kijk op de Koe groter dan ooit
Net als bij voorgaande edities slaan een aantal fokkerijorganisaties onder de naam ‘Kijk op de Koe’ de handen weer ineen. Dit jaar werken hier maar liefst zeven fokkerijorganisaties aan mee die samen minimaal acht dochtergroepen presenteren. De deelnemende fokkerijorganisaties zijn KI Samen, KI Kampen, Veecom, Koole & Liebregts, Al Total, Semex en World Wide Sires die voor het eerst deelneemt aan Kijk op de Koe.

 

Tunnel van de Toekomst met de beste innovaties uit de sector
Na het succes van 2022 is de Innovatie Award inmiddels een vast onderdeel van RMV geworden. Dus ook dit jaar zijn de beste innovaties uit de sector weer te bekijken in de Tunnel van de Toekomst, waar bezoekers gelijk hun stem uit kunnen brengen. Ook kan er in aanloop naar de beurs online gestemd worden. Op de laatste beursdag van RMV Hardenberg worden de publieksstemmen geteld en wordt de winnaar van de Innovatie Award bekendgemaakt.

Geheel vernieuwde Klepperzaal in gebruik
In de afgelopen maanden is de Klepperzaal in Evenementenhal Hardenberg volledig gerenoveerd. In deze multifunctionele zaal zal het grootste deel van de bezoekerscatering zijn net als het POAH!-plein. Ook presenteren zich hier een aantal stichtingen en verenigingen. Verder is de nieuwe website van RMV gelanceerd: www.rmv-nederland.nl. Dit is vanaf nu de centrale plek waar alle items, zoals video’s, interviews en kennisartikelen, over de belangrijkste thema’s uit de sector gedeeld worden en waar alle praktische informatie over de edities van RMV in Hardenberg en Gorinchem te vinden is.

Beursdata RMV Hardenberg en Gorinchem 2023
RMV Hardenberg is te bezoeken op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 oktober 2023 in Evenementenhal Hardenberg. Een maand later is RMV Gorinchem op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 november 2023.

Scroll naar top