Maak kennis met de wonderen van techniek tijdens Innofuture Hardenberg

Na een succesvolle eerste editie komt techevent Innofuture dit jaar terug naar Hardenberg voor een tweede ronde. Het evenement vindt wederom plaats in de Evenementenhal, wat omgetoverd zal worden tot veelzijdig techniekwalhalla. Vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april kunnen leerlingen en bezoekers zich gratis onderdompelen in de interactieve wereld van techniek en innovatie!

Met meer dan 3000 bezoekers het voorgaande jaar kon de organisatie achter Innofuture niets anders dan nog een keer terugkomen naar Hardenberg. Dit jaar zullen bedrijven en onderwijsinstellingen uit de omgeving weer alles uit de kast halen om de jeugd te laten ervaren hoe mooi techniek kan zijn.

Op het evenement krijg je de kans om op een speelse manier kennis te maken met de technische sector aan de hand van interactieve stands, workshops en doe-pleinen. Op de locatie is zo’n 4000 m2 aan techniek en innovatie te ontdekken. maak een pop van pvc-buizen, krijg meer te weten over installatietechniek of rijd rond met een duurzame ‘Trigger Car’. Van lassen tot 3D-printen en van glas snijden tot timmeren op het grote timmerplein: bij Innofuture staat beleving centraal!

Het evenement wordt georganiseerd door stichting Innofuture in samenwerking met Sterk Techniekonderwijs Noordoost-Overijssel, RTC Hardenberg, (lokale) bedrijven, onderwijsinstellingen en overheid. Samen laten ze zien hoe leuk en breed techniek is, welke baankansen en technische opleidingen er in de regio zijn en de impact die techniek/technologie heeft op de toekomstige werkzaamheden in uiteenlopende branches. Daarmee richt Innofuture zich op de denkers en doeners van morgen!

Innofuture vindt plaats op vrijdag en zaterdag voor verschillende doelgroepen. Op vrijdag 31 maart is Innofuture alvast geopend voor groep 7 en 8 van basisscholen in Hardenberg en Ommen. Zaterdag 1 april is het evenement voor iedereen gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina en website van Innofuture.

Scroll naar top