Veel gestelde vragen over Evenementenhal Hardenberg

In de persconferentie van 26 november heeft de overheid nieuwe coronamaatregelen afgekondigd. Deze nieuwe maatregelen hebben géén invloed op de doorgang van de beurzen in Evenementenhal Hardenberg. Beurzen mogen doorgaan, omdat ze worden gezien als zogeheten doorstroomevenementen. Dat betekent dat de beurzen te bezoeken zijn met een coronatoegangsbewijs. Hieronder beantwoorden wij de meest voorkomende vragen.

Je krijgt toegang tot de beurs met één van onderstaande bewijzen:

Vaccinatiebewijs:

Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Bent u op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is uw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan de Corona Check App uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.

Herstelbewijs:

Bewijs van een positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.

Testbewijs:

Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor uw bezoek aan de beurs. Zowel een PCR- als antigeen test zijn geldig.

Dat kan via de Corona Check App. U laat dan bij binnenkomst uw QR-code zien die in de Corona Check App staat. Heeft u geen smartphone? Of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Dan kunt u het coronatoegangsbewijs ook uitprinten via de website www.coronacheck.nl.

Een coronabewijs is verplicht vanaf 13 jaar. Vanaf 14 jaar geldt het laten zien van een coronatoegangsbewijs en een geldig ID-bewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs).

Het tonen van een ander bewijs (geel vaccinatieboekje of testbewijs) behoort ook tot de mogelijkheden. Dat geldt ook voor het bewijs van vaccinatie welke je ontvangen hebt tijdens de vaccinatie in combinatie met een ID bewijs.

De controle op het coronatoegangsbewijs vindt plaats vóór de beursingang. Om de doorstroomsnelheid te bevorderen, willen we je verzoeken om het coronabewijs in combinatie met een geldig identiteitsbewijs bij de hand te houden. Meer informatie over de Corona Check App is te vinden op www.coronacheck.nl. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met de helpdesk via 0800-1421 (gratis).

De controle geldt voor iedereen die de beurs bezoekt:

– Bezoekers (vanaf 13 jaar)

– Exposanten (standcrew)

– Medewerkers van Easyfairs

Nee, omdat de bezettingsgraad tijdens die momenten laag is en 1,5 meter afstand houden zeer goed mogelijk is. Bovendien zorgen de openstaande deuren voor extra luchtcirculatie.

Ja, de controle vindt iedere beursdag plaats. Ook als de beursvloer tussentijds verlaten wordt, wordt er opnieuw een controle uitgevoerd.

De veiligheid van bezoekers, exposanten en eigen personeel is de allerhoogste prioriteit voor ons. We zijn ontzettend blij dat wij onze deuren weer kunnen openen, maar willen tegelijkertijd het risico op besmettingen zo laag mogelijk houden. Bovendien is een negatieve test slechts 24 uur geldig. Daarom is ervoor gekozen om een permanente corona-controle in te richten die te allen tijde doorlopen moet worden alvorens de beursvloer wordt betreed. Wij hopen op je begrip voor deze veiligheidsmaatregel.

Nee, zonder geldig coronatoegangsbewijs is het niet mogelijk om de beurs te bezoeken.

Ja, bezoekers vanaf 14 jaar zijn verplicht om naast het coronatoegangsbewijs een geldig ID-bewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) te laten zien.

Tot wanneer is het verplicht om een coronatoegangsbewijs te tonen?
De situatie wordt op 12 november aan de hand van een OMT-advies opnieuw beoordeeld door de overheid.

Is het dragen van een mondkapje verplicht?
Nee, maar wij stellen wel gratis mondkapjes beschikbaar. Vanaf zaterdag 6 november zijn mondkapjes opnieuw verplicht op alle publieke locaties binnen waar geen coronatoegangsbewijzen gebruikt worden. Aangezien wij wél gebruik maken van coronatoegangsbewijzen is het dragen van een mondkapje niet verplicht.

De situatie wordt op 14 december aan de hand van een OMT-advies opnieuw beoordeeld door de overheid.

Het dragen van een mondkapje is verplicht op beurzen die plaatsvinden tot in ieder geval 19 december 2021. Hierbij geldt dat het dragen van een mondkapje verplicht is zodra je je verplaatst op de beursvloer. De situatie wordt door de overheid op dinsdag 14 december opnieuw beoordeeld.

Het houden van 1,5 meter afstand op de beursvloer geldt tot in ieder geval 19 december 2021. De situatie wordt door de overheid op dinsdag 14 december opnieuw beoordeeld.

De verplichte sluitingstijd van 17:00 uur voor beurzen geldt tot in ieder geval 19 december 2021. De situatie wordt door de overheid op dinsdag 14 december opnieuw beoordeeld.

  • Het dragen van een mondkapje is weer verplicht op de beurzen tot in ieder geval 19 december.
  • Schoonmaakprotocollen zijn aangescherpt: er wordt vaker en grondiger gereinigd.
  • Er staan sanitizer stations op diverse punten op de beursvloer zodat u naar wens uw handen
    kunt desinfecteren.
  • Ons luchtbehandelingssysteem is geoptimaliseerd. Dit helpt om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Bovendien heerst er nu een nog gezonder en prettiger binnenklimaat in onze beurshallen.
  • Ondanks het coronatoegangsbewijs, is het ook weer verplicht 1,5 meter afstand te houden op de beursvloer. Dit geldt tot in ieder geval 19 december.
  • Voelt u zich ziek? Neem geen risico en kom niet naar de beurs.

De rol van een beurs is in veel opzichten erg belangrijk. Er zijn meerdere sectoren in Nederland die de negatieve gevolgen van de coronapandemie hebben ervaren. De Nederlandse overheid ziet beurzen daarom als de aanjagers van het herstel van de economie. Hier komen vraag en aanbod samen, worden de innovaties van morgen gepresenteerd en ontmoet zakelijk Nederland elkaar. Er zijn industrieën die tot 40 procent van hun jaarlijkse omzet realiseren op beurzen. Ook voor andere dienstverleners is een beurs onmisbaar, denk aan de standbouwers. Verder profiteert de lokale en regionale economie mee op het moment dat een beurs of evenement plaatsvindt, zoals hotels, taxidiensten en restaurants.

Wij hebben in de afgelopen periode een grootschalig onderzoek gedaan onder bezoekers van beurzen die dit najaar plaatsvinden. In totaal namen meer dan 6.000 respondenten hieraan deel. Hieruit bleek dat 90% van de bezoekers van plan is om dit najaar weer beurzen te gaan bezoeken.

 

Ook hebben we inmiddels al de eerste beurzen georganiseerd en we zien dat er veel behoefte is om elkaar weer face-to-face te zien. Uit de eerste reacties van exposanten blijkt bovendien dat bezoekers nu heel doelgericht de beurs bezoeken en dat de kwaliteit van de bezoeker erg hoog is.

Easyfairs Nederland volgt hierin de maatregelen vanuit de overheid. Europese landen hebben afgesproken dat ieder land een systeem voor coronabewijzen moet hebben. Dat noemen zij het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC). Internationale exposanten en bezoekers kunnen met hun coronabewijs de beursvloer betreden.

Ja, de horeca is geopend op onze beurzen en evenementen.

Nee, in geval van annuleren door de klant gelden de annuleringsvoorwaarden zoals opgenomen in de betreffende overeenkomst. Mocht Easyfairs zelf onverhoopt (moeten) besluiten tot annulering van een beurs of evenement, dan bekijkt Easyfairs van geval tot geval of het betreffende evenement kan worden verplaatst naar een nieuwe datum.

Wij plaatsen regelmatig updates op onze website en social media kanalen.

Toegang alleen met een coronatoegangsbewijs (mits de overheid anders besluit).

Scroll naar top