Burgemeester Offinga opent coronavaccinatielocatie in Hardenberg met foto-expositie

De coronavaccinatielocatie in Hardenberg is vrijwel klaar voor gebruik. Burgemeester Maarten Offinga markeerde dit bijzondere moment zaterdag 6 februari met de overhandiging van het boek ‘Samen alleen, een stad in lockdown’ aan Margreet Algera, manager GGD IJsselland. In de Evenementenhal Hardenberg kunnen mensen vanaf maandag 8 februari op afspraak terecht voor een coronavaccinatie. “Vaccineren biedt uitzicht op een einde aan de lockdown, die fotograaf Bertil van Wieren in dit boek indrukwekkend heeft verbeeld”, zegt Maarten Offinga. Diverse foto’s uit het boek van de Hardenbergse fotograaf zijn als expositie bij de tien priklijnen in de locatie te bewonderen.

Offinga is blij met de vaccinatielocatie in zijn gemeente. “Inwoners van de regio Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe kunnen nu in de eigen regio de vaccinatie krijgen. Dat is met name voor onze oudere inwoners erg prettig.”  
Margreet Algera, directielid GGD IJsselland: “Dit is de tweede vaccinatielocatie in onze regio. In de IJsselhallen in Zwolle zijn we al volop bezig met vaccineren en binnenkort gaan we nog drie vaccinatielocaties openen. Hierover zijn we in overleg met diverse gemeenten. De GGD kiest de definitieve locaties samen met de betreffende gemeenten. We zijn bezig met locaties die groot genoeg zijn om een paar honderd vaccinaties per dag te kunnen uitvoeren, om verspilling van het vaccin te voorkomen en veel mensen snel te kunnen vaccineren.”
Wethouder Alwin te Rietstap complimenteert de GGD: “De GGD zet continu nieuwe stappen. Eerst met het testen, nu met het vaccineren. De medewerkers doen ontzettend veel goed werk.” Ook  benadrukt hij het belang van een gezonde leefstijl.

Kiezen
Mensen die een uitnodiging voor de vaccinatie krijgen, kunnen zelf kiezen bij welke locatie zij de afspraak maken. De landelijke overheid bepaalt de volgorde waarin doelgroepen worden uitgenodigd. Op dit moment vaccineert de GGD zorgmedewerkers die voor hun tweede vaccinatie komen en ouderen. Zij ontvangen gefaseerd een uitnodiging. In de uitnodigingsbrief staat het telefoonnummer van de landelijke afsprakenlijn voor een coronavaccinatie. Algera: “We zien veel enthousiasme bij mensen. Zowel bij de medewerkers die zich kunnen inzetten voor het vaccineren als bij degenen die hun vaccinatie krijgen. Het is echt waar, dit virus bestrijden kunnen we alleen samen!”

Inrichting in hoog tempo
In Hardenberg was de keuze voor de grote Evenementenhal vlot gemaakt. In samenwerking met de eigenaar is de locatie in hoog tempo ingericht. “Wij zijn erg verheugd dat we gastheer mogen zijn van deze vaccinatielocatie. Op die manier kunnen wij bijdragen aan de veiligheid en gezondheid van heel veel mensen. Met de opening van deze vaccinatielocatie zijn we bovendien weer een stap dichterbij het moment dat we mogen genieten van evenementen en beurzen”, zegt CEO Jeroen van Hooff namens Easyfairs Nederland, het bedrijf dat eigenaar is van Evenementenhal Hardenberg.

Toegankelijk
De locatie is goed toegankelijk voor een brede doelgroep, waaronder ouderen. Ook binnen is hier extra aandacht aan besteed. De vaccinatielijnen zijn zo opgezet dat er voldoende ruimte is voor bijvoorbeeld rolstoelen en een begeleider die meekomt. Ook is de doorgang breed genoeg voor hulpmiddelen als scootmobiels. En er is binnen een grote, verwarmde wachtruimte.

Op de website van GGD IJsselland staat een speciale webpagina met informatie over de coronavaccinatie.

Scroll naar top