Evenementenhal Hardenberg is vanaf 8 februari 2021 ook vaccinatielocatie

GGD IJsselland opent voor het vaccineren tegen corona een tweede locatie in de regio, namelijk in Evenementenhal Hardenberg. Vanaf maandag 8 februari gaat de GGD hier vaccineren. De locatie wordt goed toegankelijk gemaakt voor een brede doelgroep, waaronder ouderen.

Maarten Offinga, burgemeester van Hardenberg: “Ook in Hardenberg stropen we onze mouwen op. Ik ben blij met de komst van een grote vaccinatielocatie in Hardenberg. Het betekent voor inwoners van de regio Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe dat zij straks in de eigen regio gevaccineerd kunnen worden. Met name voor onze oudere inwoners is dichtbij huis vaccineren erg prettig.”

Margreet Algera, manager GGD IJsselland: “Met Hardenberg als tweede locatie pakken we meteen door. We gaan er eerst ouderen vaccineren. Daarna volgend nog veel meer doelgroepen. De bottleneck is de schaarste van vaccins. Maar wij zijn er klaar voor.” Ook Jeroen van Hooff, CEO van Easyfairs Nederland (eigenaar van Evenementenhal Hardenberg) is blij met deze ontwikkelingen: “We zijn dankbaar dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen in de strijd tegen het coronavirus.”

Ouderen 

De locatie in Hardenberg gaat functioneren naast de eerste vaccinatielocatie in de IJsselhallen in Zwolle. Deze wordt nu ingezet voor het vaccineren van zorgmedewerkers. Op zeer korte termijn gaat GGD IJsselland ouderen vaccineren, te starten met 90- en 85-plussers, die zelf naar de locatie kunnen komen. Dit gaat op beide vaccinatielocaties gebeuren.

Goed bereikbaar

De keuze voor Hardenberg is gemaakt door te kijken naar de landelijke spreiding van vaccinatielocaties. Hardenberg is goed bereikbaar voor zowel mensen uit het oosten van Overijssel en het zuidoosten van Drenthe. Voor deze inwoners is het nu nog ver reizen naar bijvoorbeeld Zwolle of Assen. Mensen die een uitnodiging voor de vaccinatie krijgen, kunnen zelf kiezen bij welke locatie zij de afspraak maken.

Nog meer vaccinatielocaties

De komende tijd gaan er nog meer vaccinatielocaties bij komen in IJsselland. De keuzes voor locaties is een puzzel. De landelijke spreiding is belangrijk, zodat de locaties voor zo veel mogelijk mensen bereikbaar zijn. Verder moet opschalen mogelijk zijn en is voor elke locatie voldoende medisch personeel nodig, zoals een toezichthoudende arts. Tot slot is het essentieel dat de locatie groot genoeg is om een paar honderd vaccins per dag te verwerken en zo verspilling te vermijden.

12 priklijnen

De locatie in Hardenberg gaat op 8 februari van start. De vaccinatielijnen worden meteen zo opgezet dat ouderen goed toegang hebben. Zo zijn er hulpmiddelen als rolstoelen aanwezig en is het mogelijk een begeleider mee te nemen. Ook is de doorgang breed genoeg voor hulpmiddelen als scootmobiels.

Op de website van GGD IJsselland staat een speciale webpagina met informatie over de coronavaccinatie.

Scroll naar top